ny-cirkus.dk
 Dansk   English
 

MAGISK FORNYELSE


Nycirkus er en poetisk, kraftfuldt og humoristisk kunstform med kroppens unikke udtryk i centrum. Dansk nycirkus fornyer de danske scener, både som del af traditionelle forestillinger og med egne, originale produktioner - og et bredt og begejstret publikum nyder godt af både forestillinger og events.

 

HVAD ER NYCIRKUS?

Læs mere om genren lige her - og kig også rundt på siderne med publikationer og artikler, hvis du er blevet nysgerrig.

 

NY ARTISTUDDANNELSE

Danmarks første artistuddannelse starter i 2014. Læs mere her:

ny artistuddannelse

 

NYCIRKUS NYHEDER

 

Audition til Next Zone's nye projekter

Koreografen Lene Boel inviterer til audition på to nye forestillinger, som blander moderne dans med nycirkus. Global Souls finder sted jan.-maj 2015, og Berserks 7 finder sted aug.-nov. 2015. Ansøgere skal have både et stærk teknisk niveau og kunne improvisere. Ansøg med cv, foto, videolink og motivationsbrev hurtigst muligt og senest 28. november til nextzone7@gmail.com. Audition 6. december i København.

 

Nycirkus på skemaet

Nycirkus er idræt, kunst og læring i ét. Derfor skal unge i 18 kommuner over hele landet til at have nycirkus i heldagsskolen allerede efter sommerferien. Med 5,5 mio. kr. fra Nordea-fonden til  projektet Nycirkus på skemaet bliver nycirkus et alternativ til både fodbold og matematik. Der er 10 danske nycirkus-artister der skal undervise eleverne i 2-dages workshops. Gry Lambertsen, der selv er artist og undervisningskonsulent på konceptet, ser mange fordele i at møde sit fremtidige publikum: "Vi kan få mange erfaringer i, hvordan vi fanger elevernes interesse og få dem til at investere sig selv." Projektet drives af Københavns Internationale Teater kit.dk  

 

Nycirkus på museeum

Cirkusmuseet i Hvidovre åbner dørene til museets nye udstilling d. 29. juni. Udstillingen kommer til at handle om nycirkus og vil dels bestå af en ny indretning af dele af den permanente udstilling og dels en fotoudstilling med fotos fra nycirkus i Danmark i 2014. cirkusmuseet.dk 

 

AKTUELLE FORESTILLINGER 

 

 

Donka på Republique

Instruktøren bag den anmelderroste Dalí-forestilling La Verit� , Daniele Finzi Pasca, skaber poetisk nycirkus med en flydende strøm af sublime, drømmeagtige billeder. Denne gang er det et visuelt hyldest digt til den store dramatiker Anton Tjekhov. Donka er lige som La Verit� et forførende mix af ekvilibristisk akrobatik, dans, teater og live musik. Igen med et hold af kunstnere, der har et usædvanligt overskud og nærvær på scenen. Compagnia Finzi Pascas mål er at udvikle det, de kalder “kærtegnets teater” – en teaterteknik, der bygger på usynlige bevægelser og lysets indstilling. Spiller 13. november - 6. december på Teater Republique.

 

Cirque du Soleil: Quidam

Det canadiske kæmpecirkus kommer igen til Danmark med forestillingen Quidam. 18. - 22. februar 2015 i Forum, København.

Billetter kan allerede nu købes på billetnet.dk/artist/cirque-du-soleil--quidam-billetter

 

Cirque Eloize: Cirkopolis

De tre verdener af cirkus, dans og teater mødes og kombineres i dette nye Cirque Éloize show, der tæller tolv akrobater og tværfaglige kunstnere, der gør oprør mod monotoni, genopfinder sig selv og udfordrer grænserne i den fabrikslignende by, Cirkopolis.  Det er akrobatik der møder dans og teater i et moderne metropolsk og nærmest frankofilsk ”Mad Men” udtryk. 23. - 25. april 2015 i Falconer Salen, billetter kan allerede nu købes på:

livenation.dk/artist/cirque-eloize-tickets

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

Nycirkusmagasinet Stradda på engelsk

Stradda eng 2011

Den franske nycirkusorganisation HorsLesMurs har udgivet endnu en engelsk specialudgave af Stradda, denne gang med bl.a. portrætter af Maksim Komaro og Jerome Thomas, artikler om kunst og æstetik og et tema om cirkus og dans featuring Kitt Johnson. Stradda kan købes her: horslesmurs.fr/-Stradda-numeros-speciaux-.html

 

 

 

 

Dansk ny cirkus siden '91 
Læs beretningen om genrens udviklinger

over to årtier, med beskrivelser af artister, historisk_fianl_web01.gif

kompagnier og forestillinger, produktioner

og co-produktioner, institutioner, festivaler, seminarer, uddannelsestiltag og politiske strømninger, som har været med til at udvikle og definere dansk nycirkus.

 

Hent som pdf her: index.phtml?con_id=6

 

 

 

 

 

 

 

 

nycirkus.dk